Ruusuiset suklaasydämet
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 200 g voita
- tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 150 g mantelimassaa
- 2 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl ruusuvettä
täyte:
- 12 suklaapalaa
- 12 tl ruusuhilloa
kuorrutus:
- 2 rkl ruusuvettä
- 1 rkl tomusokeria
- 2.5 dl tomusokeria
koristeeksi:
- marsipaaniruusuja
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käsittele pikkusydämistä muodostuva silikonivuoka kevyesti rasvalla tai sydämen muotoiset leivosvuoat rasvalla ja korppujauholla.
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja mantelimassa. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot siivilän läpi seuloen ja lopuksi ruusuvesi, jonka voi korvata appelsiininkukkavedellä tai maidolla.
- Lusikoi sydänvuoat puolilleen taikinaa. Aseta vuokiin suklaapala tai teelusikallinen hilloa. Täytä vuoat taikinalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
- Sekoita kuorrutusainekset keskenään ja valuta kuorrutus jäähtyneille leivoksille. Korista marsipaaniruusuilla, jotka viitseliäs leipuri voi itse muotoilla punaisesta marsipaanista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruusuiset suklaasydämet