Rosetit
Rapeat rosetit ovat ohuesta taikinasta valmistettuja ja uppopaistamalla kypsennettyjä leivonnaisia. Taikinaan saa makua raastetusta sitruunankuoresta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
- Kasvis
Ainekset
Rosetit
- 2 munaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl maitoa
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 dl vehnäjauhoja
kypsentämiseen:
- 5 dl rypsiöljyä
pinnalle:
- tomusokeria
Valmistusohje
Rosetit tehdään helposti näin:
1. Sekoita munat, mausteet ja maito keskenään. Lisää jauhot hyvin vatkaten.
2. Kuumenna rasva 170-180 asteiseksi. Kokeile öljyn kuumuutta lämpömittarilla tai vaalealla leipäpalalla. Rasva on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu kauniisti puolessa minuutissa.
3. Kasta rosettirauta hetkeksi kuumaan öljyyn ja sitten taikinaan. Kypsennä rosetit kauniin ruskeiksi ja pudota valumaan talouspaperin päälle. Ripottele jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria. Tarjoa rosetit siman kanssa.
Vinkki: Rosettien paistaminen: Öljyn lämpötilan tulee olla noin 180 astetta. Käytä paistolämpömittaria öljyn lämpötilan seuraamiseen ja varaa kattilan kansi lieden äären siltä varalta, että öljy syttyy tuleen. Kattilan kannella tukahdutat liekin hetkessä. Rosettien uppopaistamiseen sopivat auringonkukka-, rypsi-, soija- ja maissiöljy. Valitse kattilaksi paksupohjainen kattila tai valurautapata.
Lähde: Kotilieden uusi leivontakirja. Otava, 2003.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään sitruunadonitsit uunissa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rosetit
Maukasta tuli, vaikkakin hiukan muotopuolia. Taikina ei parin kakun jälkeen enää tarttunut rosettirautaani ja sain tiputella taikinan lusikalla kuumaan öljyyn. Liekö vika raudassa, taikinassa vai tekijässä?