Karviaishillo
Karviaishillo maistuu mainiolta pannukakkujen, lettujen, jäätelön tai puuron kanssa. Raikkaan hapokkaasta karviaisesta syntyy herkullinen hillo.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Karviaishillo
- 1 kg karviaisia
- ½ dl vettä
- 1 rkl kardemumman siemeniä, kaneli- tai vaniljatanko
- 500 g hillosokeria
Valmistusohje
Karviaishillo syntyy Kotilieden ohjeella helposti näin:
1. Huuhdo karviaiset ja poista kannat.
2. Mittaa ainekset kattilaan. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Poista mausteet.
3. Anna jäähtyä ja tölkitä. Voi myös tölkittää hillon kuumana.
Vinkki: Voit käyttää hillon maustamiseen kanelin sijaan myös paloiteltua vaniljatankoa tai kardemummansiemeniä. Tarjoa karviaishillo sellaisenaan pannukakkujen tai jäätelön kanssa. Hillolla säväytät myös aamun lempeän kaurapuuron.
Lue myös Anna.fi: Näin teet karviais-omenahillon.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karviaishillo
Miksi karviaishillo pitää jäähdyttää ja vasta senjälkeen purkittaa? Olen aina laittanut kaikki marjajutut kuumana kuumiin purkkeihin ja säilyy useamman vuoden.
Jos hillon antaa jäähtyä ennen purkittamista, eivät marjat nouse hillon pinnalle. Hillon voi antaa jäähtyä kattilassa puolisen tuntia ja sekoittaa silloin tällöin, jotta marjat jakautuvat tasaisesti. Tölkityksen jälkeen voi tietysti myös käännellä hillotölkkiä silloin tällöin hillon jähmettyessä.