Tomahawk-pihvi
Tomahawk-pihvi on grillipihvien kuningas. Katso tästä miten tämä jenkkityylinen jättipihvi grillataan. Tomahawk-pihvistä riittää syötävää isolle joukolle. Tarjoa tomahawkin lisukkeena grillattuja terttutomaatteja ja janojuomana kylmää olutta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Tomahawk-pihvi
- 1 tomahawk-pihvi
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohje
Tomahawk-pihvi grillataan helposti näin:
1. Ota liha ajoissa ennen grillaamista huoneenlämpöön. Poista siitä turhat kalvot. Mausta pihvi kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Anna lihan maustua hetken aikaa huoneenlämmössä.
2. Nosta liha kuumaan grilliin ja ota siihen molemmin puolin väri eli grillaa pihviä noin viisi minuuttia per puoli.
3. Jos käytät kaasua, säädä toinen puoli grillistä kuumemmaksi (epäsuora grillaus). Siirrä pihvi toiseen reunaan, jatka lihan paistamista vielä noin 10 minuuttia. Lihan sisälämpötila saa olla noin 56 astetta. Paista kypsäksi tai jätä mediumiksi.
4. Kääri tomahawk-pihvi folioon ja anna sen vetäytyä rauhassa noin 10–15 minuuttia.
5. Leikkaa tomahawk-pihvi ohuiksi siivuiksi ja tarjoa siivut tortillalettujen ja mojokastikkeen kanssa.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 10/17.
Lue myös Anna.fi: Näin grillaat soijamarinoidut pihvit. Tarjoa ne wasabivoin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomahawk-pihvi