Reseptit

Vuohenjuustopunajuuripiiraat

Ainekset

pohja:

  • 125 g pehmeää voita tai margariinia
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 3 rkl maitoa tai vettä

täyte:

  • 4-5 punajuurta
  • 1-2 punasipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2-3 rkl tuoretta timjamia tai
  • 2-3 tl kuivattua
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 munaa

pinnalle:

  • pinjansiemeniä

Valmistusohje

Vuohenjuustopunajuuripiiraat

  • 6-8 piirasta
  • valmistusaika noin 1 tunti + taikinan jähmettymisaika

1. Mittaa vehnäjauhot ja parmesaani kulhoon. Nypi joukkoon rasva. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin tunti.
2. Valmista täyte. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia siinä. Lisää mausteet ja jäähdytä seos.
3. Jaa taikina 6-8 osaan ja painele voideltujen piirasvuokien pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjia uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
4. Jaa punajuuriseos esipaistettujen pohjien päälle. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kerma ja munat ja kaada seos vuokiin. Asettele päälle vuohenjuustoviipaleet ja ripottele pinjansiemeniä. Paista 200 asteessa vielä 20-30 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuohenjuustopunajuuripiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.