Reseptit

Vadelmamousse

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 250 g vadelmia
  • 1 rkl vadelmahilloa
  • 4-6 liivatetta
  • 0.5 dl vadelmamehua
  • noin 1 tl sitruunamehua
  • 0.5 dl vadelma- tai mesimarjalikööriä
  • 3 dl kuohu- tai vispikermaa

Valmistusohje

Vadelmamousse
  1. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 10-30 minuuttia tai pitempään. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan vadelmamehuun.
  2. Vatkaa kylmä kerma vaahdoksi ja laita hetkeksi jääkaappiin.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vadelmat ja vadelmahillo. Sekoita joukkoon haaleaksi jäähtynyt liivateseos. Mausta sitruunamehulla ja liköörillä. Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada vadelmamousse tarjoilu- tai annosmaljoihin hyytymään.
  4. Anna vadelmamoussen hyytyä ja viilentyä jääkaapissa. Koristele jälkiruoka vadelmilla.
  • Vadelmamoussen voi pakastaa ja tarjota jääkaapissa pehmenneenä jäädykkeen tapaan.
  • Vadelmamousse sopii myös charlotte russen täytteeksi, mutta lisää tällöin 6 liivatetta, niin hyytelöstä tulee leikattavan kiinteää. Leikkaa kääretortusta ohuita viipaleita ja vuoraa viipaleilla suorakaiteen muotoinen tai pyöreäpohjainen astia. Kaada vadelmamousse keskelle. Anna hyytyä viileässä seuraavaan päivään. Kumoa tarjolle ja koristele kermavaahdolla, vadelmilla ja juhlahetkinä kakkukynttilöillä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vadelmamousse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.