Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Omenapiirakka pellillinen

Muutamalla työvaiheella ja vähistä aineksista syntyy pellillinen hyvää omenapiirakkaa. Tämä resepti on hieman muunneltu Kotilieden lukijoiden toiveohjeesta, jonka nimi oli 10 pennin piirakka.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Omenapiirakka pellillinen

  • 5 dl piimää
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 3 dl sokeria
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelisokeria

Täyte

  • 1 l omenakuutioita
  • ½ dl fariinisokeria

Pinnalle

  • 1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Omenapiirakka pellillinen eli talkooväen omenapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja kanelisokeri.
  2. Sekoita piimä, öljy ja sokeri. Sekoita kuivat aineet: jauhot, sooda sekä kaneli tai vaniljasokeri keskenään ja lisää piimän joukkoon siivilänläpi seuloen. Sekoita tasainen taikina ja kaada se leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  3. Levitä omenan palat taikinan päälle.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä, siivilöi pinnalle tomusokeria ja paloittele.

Katso myös hittireseptit: 10 pennin piirakka ja Maisemakahvilan raparperipiirakka

Lue myös Anna.fi: Omena-mantelipaistos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenapiirakka pellillinen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.