Reseptit

Suolaiset ja makeat tuulihatut

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl vettä
  • 120 g vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa

Valmistusohje

Suolaiset ja makeat tuulihatut
  1. Kiehauta voi tai margariini ja vesi kattilassa (esim. pinnoitettu teflonkattila on hyvä). Lisää vehnäjauhot ja sekoita, kunnes puuromaisen paksu taikina irtoaa kattilan reunoista.
  2. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan välillä hyvin sekoittaen.
  3. Pursota massapussilla melko isokärkisellä tähtityllalla tai voipaperitötteröstä noin teelusikallisen kokoisia taikinanokareita tai laita teelusikalla nokareita suoraan leivinpaperille.
  4. Suihkuta juuri ennen paistamista vesipullolla, niin tuulihatut kohoavat hyvin. Paista 200 asteessa kullankeltaisiksi ja rapeiksi, kunnes pinta lakkaa kiehumasta eli kuplat häviävät.
  5. Tee pohjaan reikä ja pursota täytteeksi luumumarmeladia teräväkärkisellä tyllalla.
  6. Suolainen täyte: tee tuulihatuista kookkaampia (1 rkl taikinaa leivinpaperille). Halkaise kypsät, jäähtyneet tuulihatut ja lusikoi täytettä sisään.
  • Savukalatäyte: Sekoita 200 g perattua savukalaa, 50 g ranskankermaa, sitruunapippuria ja hienonnettua tilliä. Pursota tuulihatun sisään.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suolaiset ja makeat tuulihatut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.