Suklainen houkutus
- Kasvis
Ainekset
- 125 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl kermaa tai maitoa
täyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g maitorahkaa
- ¾ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1- ½ dl lakkahilloa
kostutus:
- ½ dl kevytmaitoa
kuorrutus:
- 150 g suklaata (esim. Fazerin Sinistä)
- 1 rkl öljyä
Valmistusohje
- Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää vuorotellen kerman tai maidon kanssa. Voitele ja korppujauhota pieni kakkuvuoka (läpimitaltaan noin 18 cm) ja levitä taikina vuokaan.
- Paista kakkua noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Pese kakkuvuoka ja vuoraa se kelmulla. Kostuta kakkulevyjen leikkauspinnat maidolla ja kokoa kakku paistovuokaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka. Mausta vaahto sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä alimmalle kakkulevylle ensin lakkahilloa ja sitten täytettä. Paina keskimmäinen kakkulevy päälle ja täytä se samalla tavalla. Paina päälle kakun ylimmäinen kerros. Jos täytettä jää, käytä se kakun koristeluun.
- Paloittele kuorrutusta varten suklaa ja sulata se vesihauteessa. Sekoita joukkoon öljy. Valuta notkeaa kuorrutusta kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Kakku on parhaimmillaan kun se saa vetäytyä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa.
- Koristele suklaakakku vuodenajasta riippuen suklaalastuilla tai tuoreilla kirsikoilla, mansikoilla tai lakoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklainen houkutus