Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sekahedelmäkiisseli ja poltettu marenki

Seka­hedelmäkiisse­li saa tässä reseptissä pintaansa kauniiksi paah­tuneen marenki­hunnun.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Sekahedelmäkiisseli

  • 250 g kuivattuja sekahedelmiä
  • 8 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl appelsiinimehua
  • 2 rkl perunajauhoja

Marenkikuorrutus

  • 2 kananmunanvalkuaista
  • 1¼ dl sokeria

Valmistusohje

Sekahedelmäkiisseli valmistuu näin.

1. Nosta hedelmät kattilaan veden ja kanelitangon kanssa, anna pehmetä tunti. Lisää sokeri ja keitä 10 minuut­tia. Liota perunajauhot appelsiini­mehun kanssa, ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen.

2. Kun sekahedelmäkiisseli alkaa uudelleen kup­lia, nosta kattila jäähtymään. Poista kanelitanko ja jaa hieman jäähtynyt kiisseli tarjoilumaljoihin. Ripottele pinnalle sokeria. Jäähdytä sekametelisoppa.

3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää loppuvaiheessa sokeri ja vatkaa ko­vaksi, kiiltäväksi vaahdoksi.

4. Pursota marenki jäähtyneiden kiisseleiden pinnalle ja paahda kau­niin ruskeaksi kaasupolttimella.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 27/2016.

Lisää ihania joulukiisseleitä:

 

karpalokiisseli

Karpalokiisseli

luumukiisseli

Luumukiisseli

Ruoka.fi: Sekahedemäkeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sekahedelmäkiisseli ja poltettu marenki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.