Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolikuivatut tomaatit

Puolikuivatut tomaatit saavat herkullisen maun basilikalla ja valkosipulilla höystetysta marinadista. Käytä uunitomaatit salaatteihin tai vaikka vuohenjuustovoileipiin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Puolikuivatut tomaatit

  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 tl suolaa

mausteseos:

  • 2 rkl sitruunaöljyä
  • 1 tl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1 ripaus sokeria
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kourallinen silputtua basilikaa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Puolikuivatut tomaatit tehdään näin:

Puolikuivatut tomaatit vaativat pienen esivalmistelun ja marinoinnin, mutta muuteen ne valmistuvat itsekseen uunissa.

  1. Pese ja halkaise tomaatit ja levitä  ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripota päälle suolaa ja anna puolikkaiden kuivua 100-asteisessa uunissa noin kolme tuntia.
  2. Sekoita sillä aikaa maustekastike ja kaada se puolikkaiden päälle kulhoon. Anna tomaattien maustua kastikkeessa pari  tuntia. Käytä marinoidut ja puolivatut tomaatit salaatteihin ja koristeluun, esimerkiksi herkkusuun maksapatee– tai italialaistyyppisten vuohenjuustoleipien kanssa.

Saattaisit pitää myös paahdetuista halloumi-tomaateista.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Minimunakkaat ja tomaatit uunissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolikuivatut tomaatit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.