Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu

Nina Lincolnin syntisen makea ja tuhti suklaa-juustokakku on klassikko vailla vertaa, se on yksi Kotilieden kysytyimpiä reseptejä. Neliskanttisessa vuoassa pakastetun kakun voi tarjoa leivoksina tai pikkuisina suupaloina. Ohjeen sai Sanna Laakio-Jensen Sveitsistä Nina Lincolnilta, joka puolesta on saanut suussasulavan juustotortun ohjeen englantilaisen kilpa-ajajan vaimolta. Artikkelissa opiskelijoiden juhlahetkistä vuonna 1986 nuoret toivoivat saavansa valmistaa haaveilemaansa suklaatorttua, vaikka se onkin kallis ja kaloripitoinen. Sokerimäärää voi maun mukaan vähentää vaikka puoleen. Suklaatortusta tuli yksi vuosikymmenen suosikeista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu:

  • 9 suurta grahamkeksiä (digestive)
  • 35 g voita

suklaa-juustotortun täyte:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g Hovi-juustoa tai Philadelphia-juustoa
  • 150 g sokeria ( 1,8 dl)
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2.5 dl kuohukermaa
  • (100 g pekaani- tai saksanpähkinöitä)

koriste:

  • suklaata

Valmistusohje

Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu leivotaan näin:

  1. Murenna keksit hienoksi tehosekoittimessa tai voipaperin välissä kaulimella painellen. Lisää pehmeä voi ja painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Vuoan pohjalle kannattaa laittaa pohjan kokoinen voipaperi, niin kakku on helppo irrottaa vuoasta myöhemmin.
  2. Sulata suklaa paloina vesihauteessa esimerkiksi kaksiosaisen kattilan yläosassa. Laita alaosaan vettä kiehumaan.
  3. Sekoita juusto ja noin 1 dl sokeria. Mausta vanilliinisokerilla tai aidolla vaniljalla.
  4. Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset juustoseokseen, samoin sulatettu suklaa.
  5. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista valkuaisvaahtoon. Sekoita valkuaisvaahto juustoseokseen. Vatkaa lopuksi kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Lisää jauhetut pähkinät tai säästä ne kokonaisina koristeeksi tai erikseen tarjottaviksi. Kaada suklaajuustoseos grahamkeksipohjan päälle. Pidä torttua yön yli pakastimessa.
  6. Ota kakku pakastimesta noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Irrota reunat kuumalla veitsellä ja nosta kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele suklaaraasteella ja pähkinöillä. Myös kermavaahtoa voit lisätä koristeeksi tai tarjota erikseen.

Katso myös: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.