Reseptit

Marjatorttu

Ainekset

pohja:

  • 1.5 dl kaurahiutaleita
  • 1.5 dl mantelijauhoa
  • 0.5 dl tummaa sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • noin 3 rkl vettä

vaniljahyytelötäyte:

  • 5 dl (500 g) vaniljasoijavanukasta
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl soijamaitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 6 liivatelehteä

päälle:

  • 0,5-1 l marjoja
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 2 dl vadelmamehua

Valmistusohje

Marjatorttu
  • 10 palaa
  • valmistusaika noin 1 tunti (lisäksi hyydytys 2 tuntia)
  1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään. Lisää vesi, niin että saat tasaisen taikinan.
  2. Levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle, johon on asetettu pyöreä leivinpaperi. Paista 200 asteessa 5-7 minuuttia.
  3. Perkaa ja viipaloi mansikat.
  4. Valmista vaniljahyytelö. Pane liivatteet kylmään veteen. Kumoa vanukkaat kulhoon ja mausta sokerilla. Kuumenna soijamaito ja halkaistu vaniljatanko kattilassa tai kipossa mikroaaltouunissa. Ota vaniljatanko sivuun ja sulata pehmenneet liivatteet soijamaitoon. Rapsuta vaniljatangon sisus vanukkaiden sekaan ja lisää soijaliivateseos hyvin sekoittaen vanukasmassaan.
  5. Leikkaa leivinpaperista 4-5 cm:n levyinen suikale ja vuoraa sillä vuoan reunat. Kaada vaniljahyytelö jäähtyneelle pohjalle ja anna hyytyä kylmässä pari tuntia.
  6. Asettele viipaloidut mansikat ja muut marjat täytteen päälle.
  7. Kuumenna mehu ja sulata siihen hyytelösokeri, anna hiukan jäähtyä ja lusikoi marjojen päälle. Hyydytä kylmässä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marjatorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.