Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Marjahillo

Säilö lempimarjasi valmistamalla niistä ihanaa hilloa talven varalle. Nauti itse tehdystä hillosta paahtoleivällä, lettujen tai pannukakkujen kanssa.

Ainekset

Marjahillo:

  • 1 kg marjoja (mansikoita, mustikoita tai vadelmia)
  • 500-750 g sokeria

Valmistusohje

 

  1. Mittaa puhtaat marjat ja sokeri kerroksittain kattilaan ja anna niiden mehustua viileässä pari tuntia tai yön yli.
  2. Kuumenna marjoja hitaasti, niin niistä irtoaa mehua nesteeksi. Ravistele kattilaa välillä ja anna hillon kiehua noin 30 minuuttia. Kun marjat ovat tasaisesti liemessään, kuori pintaan muodostunut vaahto pois ja jaa hillo kuumana puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin. Sulje täysi tölkki heti. Anna jäähtyä ja säilytä viileässä.

Vinkki: Kuningatarhilloon käytetään sekä vadelmia että mustikoita.

Katso myös:  7 x säilöntä: katso tomaatti-, mansikka- ja kirsikkahillojen reseptit sekä muut säilöntävinkit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Marjahillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.