Loiren juustopiirakka (Quiche au fromage)
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Taikina:
- 125 g vehnäjauhoja (noin 2 dl)
- 75 g voita
- 1 kananmuna
- 4 rkl Kylmää vettä
täyte:
- 150 g emmental- tai gruyrejuustoraastetta
- 60-80 g savukinkkua
- 2 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 4 keltuaista
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
- Nypi jauhot, voi, kanamuna ja tilkka kylmää vettä taikinaksi. Anna taikinan olla viileässä noin 1/2 tuntia.
- Sekoita maito, kerma, keltuaiset ja juustoraaste noin 1/2 tuntia ennen paistamista, niin juusto ehtii antaa makuaan täytteeseen.
- Kauli taikina noin 3 mm paksuksi, pyöreäksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka (halkaisijaltaan noin 22 cm). Ripottele piirakkapohjalle kinkkusuikaleet ja kaada täyte päälle. Paista piirakkaa uunin keskitason alapuolella ensin 240 asteessa ja loppuvaiheessa miedommassa lämmössä, yhteensä noin 25-35 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Maistuu lämpimänä.
- Piirakan ohje legendaarisen juustokauppiaan Pierre Androuet’n kirjasta ”La cuisine au fromage”.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Loiren juustopiirakka (Quiche au fromage)