Reseptit

Kissankielet

Ainekset

  • 0.8 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 150 g margariinia
  • 3 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 50 g mantelilastuja
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 tl soodaa

Valmistusohje

Kissankielet
  1. Kiehauta sokeri ja siirappi kattilassa. Lisää margariini ja anna seoksen jäähtyä.
  2. Mittaa mausteet, jauhot, sooda ja mantelilastut, sekoita ne keskenään ja lisää nopeasti sekoittaen jäähtyneeseen rasva-sokeriseokseen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  3. Muotoile taikinasta leivinpaperille tai folioon 1-2 nelikulmaista tankoa (3 x 4 cm). Kiedo leivinpaperi tai folio ympärille siten, että kulmikas muoto säilyy. Pidä taikinatankoja jääkaapin lämpötilassa seuraavaan päivään.
  4. Leikkaa terävällä, ohuella veitsellä taikinapötköstä 3-4 mm paksuja viipaleita. Paista ensimmäisestä viipaleesta koekakku, niin näet minkä kokoiseksi ja paksuiseksi leivonnainen leviää uunissa kypsyessään.
  5. Aseta viipaleet leivinpaperille. Paista kissankieliä noin 200 asteessa 4-6 minuuttia.
  6. Säilytä jäähtyneet leivonnaiset tiiviskantisessa rasiassa, niin ne pysyvät rapeina.
  • Taikinan voi pakastaa tankona.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kissankielet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.