Ambrosiakakku
- Kasvis
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 100 g laktoositonta margariinia
- 1 tl leivinjauhetta
- noin 3 dl vehnäjauhoja
kuorrutus:
- 3 dl tomusokeria
- noin 3 rkl vettä tai appelsiinimehua
- 3 rkl hillottua appelsiininkuorta
Valmistusohje
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Paista kakku tasapohjaisessa, laakeassa vuoassa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
- Sekoita tomusokerista ja vedestä tai mehusta tasainen kuorrutus ja levitä se jäähtyneen kakun päälle. Ripottele koristeeksi pieniksi kuutioiksi leikattuja hillottuja appelsiininkuoria, sukaattia tai marmeladimakeisia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ambrosiakakku
Ambrosia kakusta hyvä pohja esim hyytelökakuile
Äiti teki tätä aina jouluna , oli niin hyvää koska kakkua ei saanut kuin jouluna